Bygg din egen pallkrage med hjälp av Byggmax: Såhär gör du det!

Om du är intresserad av trädgårdsskötsel och odling, kan en pallkrage vara en praktisk och kostnadseffektiv lösning för att skapa en egen odlingsyta. Att bygga en pallkrage behöver inte vara svårt eller dyrt – med hjälp av Byggmax kan du enkelt skapa din egen pallkrage. I den här guiden kommer vi att gå igenom stegen för att bygga en pallkrage och ge dig några tips och idéer längs vägen.

Material du behöver

För att bygga din pallkrage behöver du följande material:

 • Pallkrage från Byggmax – Du kan hitta pallkragar i olika storlekar och material hos Byggmax. Välj en pallkrage som passar dina behov och önskemål.
 • Råjärn – För att förstärka och stabilisera din pallkrage kan du använda råjärn. Detta hjälper till att hålla pallkragen i form och förlänger dess livslängd.
 • Skruv och skruvmejsel – Du kommer att behöva skruva ihop träbitarna för att bygga din pallkrage. Se till att ha rätt storlek på skruvar och skruvmejsel för att göra jobbet enklare.
 • Markduk – För att förhindra ogräs från att växa upp genom botten av din pallkrage kan du använda markduk. Denna kan enkelt läggas ut innan du monterar din pallkrage.

Steg för att bygga en pallkrage

 1. Börja med att mäta och markera den plats där du vill placera din pallkrage. Det är viktigt att välja en plats med tillräckligt med sol och nära tillgång till vatten.
 2. Montera ihop sidobitarna på din pallkrage genom att skruva dem i hörnen. Se till att de sitter stadigt och är i rätt vinkel.
 3. Om du vill förstärka din pallkrage kan du fästa råjärnen längs insidan av sidobitarna. Detta kommer att ge extra styrka och hållbarhet åt din pallkrage.
 4. När sidobitarna är på plats kan du ta bottenbiten och skruva fast den i sidobitarna. Se till att bottenbiten är ordentligt fäst för att undvika att den lossnar senare.
 5. Innan du fyller din pallkrage med jord kan du lägga ut markduken på botten. Detta kommer att förhindra att ogräs växer upp genom botten av din pallkrage. Klipp markduken i rätt storlek och placera den i botten innan du fyller på med jord.
 6. Nu är det dags att fylla din pallkrage med jord och plantera dina växter. Se till att vattna väl och ge plantorna rätt skötsel för att de ska växa och trivas.

Tips och idéer för din pallkrage

En pallkrage kan användas för att odla olika typer av grönsaker, kryddor och blommor. Här är några idéer och tips för att få ut det mesta av din pallkrage:

 • Fundera på vilka grödor eller växter du vill odla och välj en pallkrage som är tillräckligt djup för att rötterna ska få plats.
 • Använd flera pallkragar bredvid varandra för att skapa en större odlingsyta. Du kan till exempel stapla två eller tre pallkragar på varandra för att odla mer.
 • Bygg en lockbar pallkrage för att skydda dina växter från väder och möjliga skadedjur. Du kan enkelt göra ett lock med hjälp av trä och gångjärn som kan fästas på toppen av din pallkrage.
 • Om du har begränsad plats kan du använda en takpallkrage eller hängande pallkrage för att odla dina växter vertikalt.

Byggmax erbjuder ett brett utbud av pallkragar och material för att hjälpa dig att skapa din perfekta odlingsyta. Var noga med att jämföra priser och välja rätt pallkrage för dina behov. Med rätt planering och material kan du snart börja njuta av din egen hemodlade skörd!

Ofte stillede spørgsmål

Vad är en pallkrage och varför är den användbar i trädgården?

En pallkrage är en rektangulär träkonstruktion som används som en enkel och förmånlig sätt att odla grönsaker och blommor. Den är användbar i trädgården eftersom den hjälper till att organisera och höja odlingen, vilket ger bättre skötsel och mindre belastning på ryggen.

Var kan jag köpa pallkragar hos Byggmax?

Du kan köpa pallkragar hos Byggmax. De erbjuder ett brett urval av pallkragar med olika storlekar och material.

Vad är skillnaden mellan en pallkrage och en odlingskrage?

En pallkrage är oftast tillverkad av trä eller metall och kan användas för att bygga upp en odlingsbädd. En odlingskrage är däremot oftast tillverkad av plast eller kompositmaterial och är vanligtvis färdigbyggd.

Vad är fördelarna med att använda pallkragar från Byggmax?

Fördelarna med att använda pallkragar från Byggmax inkluderar deras hållbara och slitstarka konstruktion, rimliga pris och enkel-monteringssystem.

Vilket material är bäst för en pallkrage?

Det beror på dina preferenser och behov. Träpallkragar ger en naturlig och rustik känsla, medan metallpallkragar är mer hållbara och långvariga.

Kan jag använda en pallkrage som tak för min trädgård?

Ja, det är möjligt att använda en pallkrage som tak i trädgården. Du kan bygga upp en struktur med flera pallkragar som skapar ett tak eller skydd för dina växter.

Vilka är de vanligaste storlekarna på pallkragar hos Byggmax?

De vanligaste storlekarna på pallkragar hos Byggmax är 80×120 cm, 80×160 cm och 80×240 cm. Dock erbjuder de också mindre och större storlekar för olika trädgårdsprojekt.

Vilket verktyg behöver jag för att montera en pallkrage?

För att montera en pallkrage behöver du oftast en skruvdragare, skruvar och eventuellt en såg om pallkragen behöver anpassas till en specifik storlek.

Kan jag använda en pallkrage som en planteringsbädd för grönsaker?

Ja, en pallkrage kan användas som en planteringsbädd för grönsaker. Genom att fylla på jord och kompost i pallkragen kan du odla grönsaker på ett organiserat och bekvämt sätt.

Vad är priserna för pallkragar hos Byggmax?

Priserna för pallkragar hos Byggmax varierar beroende på storlek och materialval. Som exempel kan priserna ligga mellan 100-500 SEK beroende på vad du väljer.

Artiklen Bygg din egen pallkrage med hjälp av Byggmax: Såhär gör du det! har i gennemsnit fået 3.3 stjerner baseret på 42 anmeldelser